Srpski proizvodi deo ponude rumunskog trgovinskog lanca Remarkt

Pixabay

Ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević prisustvovao je promociji srpskih proizvoda u prodajnom lancu kompanije Remarkt u Aradu.

Ambasador Tomašević istakao je da sa velikim zadovoljstvom uoči Uskrsa prisustvuje svečanosti koju su domaćini iz kompanije Remarkt priredili u čast srpskih proizvoda, dodajući da Srbija duguje veliku zahvalnost na pruženoj šansi i otvorenim vratima, koja je izuzetno teško otvoriti na zahtevnom evropskom tržištu, objavljeno je na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Tomašević naglasio je da smo do nedavno na rumunskom tržištu imali samo jednog proizvođača iz Srbije, kao i da su postojali pojedinačni pokušaji plasmana koji su bili neodrživi, ukazavši na to da danas u trgovinskom lancu Remarkt postoji čitav spektar vrhunskih srpskih proizvoda.

On je zaključio da je to plod posvećenog rada, koji je zahtevao mnogo truda svih učesnika u ovom procesu.

Ambasador je istakao da je srećan zbog toga što u ponudi značajno mesto zauzimaju srpska vina, što je od ogromnog značaja za vinsku industriju u Srbiji, i u skladu je sa strategijom Srbije u pogledu pozicioniranja srpskih vina na inostranom tržištu.

Tomašević je izrazio uverenje da će se saradnja srpskih proizvođača sa rumunskim prodajnim lancima nastaviti, a asortiman robe dodatno proširiti.

Promociji su prisustvovali i predstavnici kompanije Remarkt Dušan Vilms, Đerardo Moncilo i Florian Katana, poslanik rumunskog Parlamenta i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić, predsednik Županijskog saveta Arada Justin Ćonka, gradonačelnik Arada Kalin Bibarc, zamenik prefekta okruga Arada Jonel Sinać i predstavnici srpske dijaspore.

 

(eKapija.com)