Srpski košarkaš menja NBA istoriju

Navikli smo na sjajne vesti koje dolaze sa drugog kontinenta kada su u pitanju srpski reprezentativci i njihov uspeh u najjačoj košarkaškoj ligi. Ovoga puta, a ponovo, u vatri reportera je mladi Somborac Nikola Jokić koji polako menja NBA istoriju.

Nikola Jokić na meču sa

Nikola Jokić i Denver Nuggetsi su porazili Bogdanov Sakramento u  atraktivnom meču koji je imao preko dvesta poena, rezultatom 130 : 104. Novi Jokićev tripl-dabl postavlja ga na četvrto mesto iza slavnog Medžik Džonsona, Džejsona Kida i Hil Granta. Ova statistika pokazuje one igrače koji su u prve tri sezone postigli najviše tripl-dablova, a dobro znamo da su ova trojica svoje karijere odavno završili.

Резултат слика за nikola jokic NBA
Samo 213. utakmica je bilo potrebno Nikoli Jokiću da postigne 13 tripl-dablova, što je odličan pokazatelj njegove dobre serije, pogotovu od kako je počela 2018. godina. Zvezda Denver Nuggetsa je tek drugi centar u istoriji koji je tokom sezone postigao sedam tripl-dablova.

Сродна слика

Trener Denvera

Trener Denvera Majk Malone, ne samo da već Nikolu Jokića smatra najboljim, već i odgovornim igračem koji svesno nosi ovu ekipu koja se trenutno bori da uđe u završnu fazu. Situacija je  neizvesna pošto se Denver Nuggetsi nalaze jedno mesto ispod, sa kojeg se ide iz franšize u narednu fazu turnira, čuveni „playoff“.

Резултат слика за denver nuggets coachSledeći meč Denver igra u Los Anđelesu, gde gostuju Lejkersima koji su u poslednjih deset mečeva kod kuće izgubili samo jednom.