SRPSKE NINDŽE ZA OČUVANJE JAPANSKE TRADICIJE

nindža
beli nindza izvor mojtv hr

Možda ste čuli kako i Japan trese demografska kriza, ali gotovo sigurno niste da se Zemlja Izlazećeg Sunca nalazi pred još jednom, ponešto drugačijom krizom. Naime, Japan, zemlja između ostalog poznata i po borilačkim veštinama, nema dovoljno – nindža.

Kako prenosi britanski “Independent”, novinarka Seli Heršips, posetila je mali grad Ingu u središnjem Japanu koji se smatra mestom u kojem su nastale nindže. Svake godine u vreme godišnjeg nindža festivala, ovaj grad poseti oko 100 hiljada turista, tako da, stvar s tihim ratnicima ovdje je vrlo ozbiljna.

S druge strane, Inga ima dva velika problema. Prvi je depopulacija, jer svake godine ovde više ljudi umire nego što se rodi. Drugi je odlazak mladih, koji svoj život ne mogu zamisliti u ruralnoj sredini. Stoga gradonačelnik Sakae Okomoto, promoviše kulturu nindža više nego ikad.

Jedan od problem će biti rešen čini mi se angažovanjem srpskih nindži. Da, dobro ste čuli. Dve kategorije našeg stanovništva su posebno zanimljive Japancima. Prva, svi oni koji su gledali filmove Brus Lia, jer su time ostvarili dovoljna znanja borilačkih veština. Druga grupa su osobe koje su tek izašle iz zatvora a u istom su boravili zbog krađe. Takve osobe imaju dovoljno razvijene sposobnosti šunjanja I prikradanja što je za nindže veoma bitno.

Prvi voz za Japan sa srpskim nindžama kreće već krajem marta.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
autor: FB LaGalačke vesti