Sremu prete poplave!

SHARE

Prema najavi Hidrometeorološkog zavoda u Srbiji se, usled ciklona koji će nas pogoditi, u periodu od 12.-17.maja očekuju obilne padavine.

Zbog najavljenog crvenog meteoalarma sva vodoprivredna i komunalna preduzeća u Sremskoj Mitrovici stavljena su u stanje pripravnosti.

Od sutra sva mitrovačka preduzeća u 24-satnom dežurstvu

-U Gradskoj kući danas je zasedao Štab za vanredne situacije u užem sastavu. 

Za sledeću sedmicu najavljene su velike količine padavina u Srbiji, Republici Srpskoj i Hrvatskoj, te smo iz tog razloga angažovali sva vodoprivredna i komunalna preduzeća, jer se očekuje da će u Sremu pasti oko 130 litara kiše po kvadratnom metru, rekao je gradonačelnik i šef Štaba za vanredne situacije Vladimir Sanader, napomenuvši da je to tek nešto manje nego
što je bilo 2014.godine kada je 17.maja zabeležen najviši nivo reke Save kod Sremske Mitrovice u istoriji od 863 centimetra.
DVP’’Hidrosrem’’, VP’’Sava’’, komunalna policija i mitrovačka komunalna preduzeća počevši od nedelje 12.maja biće u pripravnosti 24 sata.

Preventivno su preduzete sve neophodne mere i provereno stanje zaliha u slučaju potrebe odbrane od izlivanja vode,
stoji u saopštenju Štaba za vanredne situacije Sremske Mitrovice.

Nedimović: ’’Na opasnost od poplava upozorene sve lokalne samouprave’’ Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav

Nedimović izjavio je da se u Srbiji naredne sedmice očekuje 250 litara kiše po kvadratnom metru, da su upozorene sve lokalne samouprave, te da su sva vodoprivredna preduzeća stavljena u stanje pripravnosti za odbranu od poplava.

Autor: Narcisa Božić