Sremskomitrovčanka Iva Vinkovic šampionka Balkana!

iva vinkovic

U sklopu 21. prvenstva Balkana za seniore u organizaciji Balkanske karate federacije održano je i Prvenstvo Balkana za veterane. I to u periodu od 25. do 27. aprila a domaćin je bila Srbija.

Na Balkanskom šampionatu učestvovalo je 11 zemalja i preko 300 takmičara. Reprezentaciju Srbije u konkurenciji veterana predstavljala je i naša Iva Vinković.

 

Iako se posvetila trenerskom radu ovo prestižno i veoma jako takmičenje za nju je predstavljao novi izazov. Na njemu je odmerila snage sa najboljim takmičarkama iz njene “nove” još neoprobane kategorije ovog puta veteranke. Sve to nakon 7 godina pauziranja takmičarske karijere. Iva je nastupila u konkurenciji veteranki starijih od 35 godina u borbama u kategoriji -60 Kg.

U finalnom meču porazila je aktuelnu balkansku šampionku Arzu Koc iz Turske rezultatom 4:1. Na taj način je reprezentaciji Srbije donela još jedno zlato i osvolila titulu Balkanske šampionke. Ovo predstavlja potvrdu kvaliteta rada Ive Vinković i veliki uspeh za karate klub Srem i grad Sremsku Mitrovicu.

Čestitamo!!!