Sremska Mitrovica: Slučaj „bacanje koplja – Samac“ – „sudija pogrešio zbog leka“?!

Sremska Mitrovica miting
Slučaj bacanje koplja/Foto: Telegraf printscreen

Što se Atletike tiče, svi u regionu čekaju rasplet takozvanog „Slučaja Samac”. Na mitingu AK Srem u Sremskoj Mitrovici 26. avgusta Vedran Samac je bacio koplje do 85,60 m, što je bolje od rekorda Srbije koji sa 83,34 m drži Sejad Krdžalić od 1987. godine.

U žiži javnosti je sudija Zoran Kresojević koji je reagovao na odluku disciplinske komisije.

Sudiju u polju, koji je to učinio, Zorana Kresojevića, Disciplinska komisija ASS kaznila je u petak maksimalnom kaznom – disciplinskom merom zabrane obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od dve godine.

On, kao i Dragan Sekulić, glavni sudija na takmičenju, koji je dobio šestomesečnu kaznu, imaju pravo žalbe u roku od osam dana po izricanju.

Sportski žurnal je stupio u kontakt sa Kresojevićm, kojeg su upitali hoće li iskoristiti priliku i reagovati na odluku?

Hoću sigurno – decidiran je Kresojević.

Možete li najpre da objasnite kako ste načinili onu teško shvatljivu grešku, koja se vidi na snimku objavljenom na Jutjubu? – sportski žurnal

– Stvarno ne znam. Video sam i sam taj snimak na Disciplinskoj komisiji. Kao da sam bio pijan, ja koji nisam pio nikada u životu. Vidim da sam dva puta ubo iglu, a uopšte se ne sećam toga. Pomislio sam da je možda razlog to što sam popio lek za pritisak, jer me je bolela glava. Dan ranije bilo je 15 stepeni više nego 26. avgusta. Nisam stručnjak za snimke, ali kao da ima prekida u kontinuitetu tog filma, nekog dodatka. To bi već eksperti trebalo da dokažu. – rekao je Kresojević

Izvor: Sportski žurnal