„Sremska Mitrovica primer drugima“

ana brnabić
Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Plan Srbija 2020-2025. predviđa da bude uloženo 60 miliona evra u vrtiće, a do kraja ove godine biće izgrađeni vrtići u 15 lokalnih samouprava za više 2.200 dece, najavila je premijerka Ana Brnabić, tokom posete Laćarku, u Opštini Sremska Mitrovica

U Laćarku je izgradnja novog vrtića u toku kao i rekonstrukcija starog objekta, a rok za završetak izgradnje novog vrtića je novembar ove godine.

„Vi u Sremskoj Mitrovici imate snažnu lokalnu samoupravu, koja je pokazala kako brzo može da se radi i da se razvija opština. Mitrovica ima stabilnu lokalnu samoupravu, dobar budžet, sredstava za kapitalne investicije i nezaposlenost ispod pet odsto. Pre deset godina stopa nezaposlenosti u Sremskoj Mitrovici iznosila je 38 odsto“, rekla je Brnabić.

Ona kaže da je prioritet Vlade Srbije obrazovanje u predškolsko obrazovanje, te je u tom smislu najavila niz mera koje se odnose na predškolske ustanove.

Podseća da je prethodnih godina cilj Vlade bio da budu povećane plate u predškolskim ustanovama, izveštava Tanjug.rs

„Mi smo prošle godine prvi put iz budžeta Srbije prebacili novac nekim lokalnim samoupravama kako bi mogli zaposlenima da povećaju plate. Sremska Mitrovica je, recimo, to sama mogla da isprati, bez finansijske podrške Vlade„, rekla je premijerka, piše na sajtu Radio Televizije Vojvodine.