SREMSKA MITROVICA: Na SMRT pretukao SINA, evo kakva ga kazna čeka

zatvor
Zatvor, Ilustracija

Otac iz Sremske Mitrovice osuđen je zbog smrti sina Gorana koja je nastupila tri meseca posle incidenta između oca i sina 24. novembra 2018. u porodičnoj kući u kojoj su zajedno živeli.

Srđa Babin (83) iz Sremske Mitrovice, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci kao i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

Razlog su krivično delo ubistvo na mah i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tokom suđenja u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, Babin u svom iskazu nijednog trenutka nije osporio dogođaj koji je prethodio smrti njegovog sina, ali i izneo da je bio često maltretiran i vređan od strane Gorana kojeg je zbog pijanstava ostavila žena i odvela ćerku.

„Tog dana dvojica muškarca dovela su Gorana kući, bio je u stanju teške alkoholisanosti. Prišao sam mu i uhvatio ga ispod ruke u nameri da ga odvedem da sedne na stolicu, ali je on to odbio. Okrenuo sam se i krenuo, ali me je on sustigao, okrenuo i rukom udario u stomak od čega sam odmah pao i izgubio vazduh. Počeo je da me vređa kao što je to činio i ranije. Odjednom mi je prekipelo sve, uzeo sam metalnu šipku i zadao mu više udaraca po telu„, prisetio se tog dana Srđa pred sudijom.

U februaru sledeće godine Goran je u bolnici preminuo, a kako su veštaci medicine utvrdili smrt je bila u direktnoj uzročno-posledičnoj vezi sa zadobijenim povredama.

Tokom suđenja Srđa je rekao da je njegov sin bio na ratištu i da je odatle doneo bombu, sa kojom je često pretio ukućanima.

U strahu da ne izazove neku tragediju, starac ju je sakrio, ali je Goran tražio i pitao oca gde se nalazi.

Tek kada je kobnog dana stigla policija u njihovu kuću, Srđa im je rekao i za bombu gde je sakrio i tada konačno kako je rekao, odahnuo.

Tokom ovog sudskog procesa, sudija je rekao da ni u jednom trenutku nije posumnjao u izjavu osumnjičenog Babina.

„Svedoci su potvrdili da je otac često bio izložen fizičkom i psihičkom maltretiranju od strane sina, a da mu se on nikada nije suprotstavljao„, rekao je sudija i dodao da je imajući u vidu okolnosti samoga događaja i njegove godine života izrekao toliku kaznu.

(Telegraf)