Sremska Mitrovica dobar primer razvoja: Premijerka Ana Brnabić posetila gradilišta u najvećem sremskom gradu

Foto: VojvodinaInfo (Narcisa Božić)

Posetu Sremskoj Mitrovici predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u prisustvu ministra Branislava Nedimovića i gradskih čelnika, započela je obilaskom Topionice i Valjaonice „Metalfer“, najvećeg proizvođača građevinskog materijala od čelika u regionu.

‘’Sremska Mitrovica odličan primer za druge lokalne samouprave!’’

„Metalfer&“ na 20.000 kvadrata gradi četvrtu proizvodnu halu, gde će posao naći još 50 radnika, uz postojećih 200, a vrednost investicije je 60 miliona evra.

Premijerka je zatim posetila još jedno veliko gradilište na teritoriji Grada Sremska Mitrobvica, novi objekat vrtića „Čuperak“u selu Laćarak sa 12.000 stanovnika, gde su godinama bile liste čerkanja na upis dece.

Foto: VojvodinaInfo (Narcisa Božić)

-Sremska Mitrovica ima snažnu lokalnu samoupravu, koja je pokazala kako brzo može da se radi i razvija. Pre samo deset godina ovde je stopa nezaposlenosti bila 38 odsto, dok sada ne premašuje pet odsto, što je odličan primer za druge lokalne samouprave u Srbiji! Budžet vam je stabilan, a od 2012.godine u Sremsku Mitrovicu stiglo je 18 investitora koji su otvorili 5.000 novih radnih mesta, rekla je premijerka.

Novi vrtić u Laćarku za 120 mališana

Osim izgradnje novog objekta za 120 mališana, koji se gradi sredstvima Svetske banke, a čiji završetak se očekuje do novembra ove godine, u toku je i rekonstrukcija i proširenje postojećeg vrtića, koji će moći primiti 80 predškolaca.

-Plan Srbije je da se do 2025.godine u vrtiće uloži 60 miliona evra, tako da će 15 lokalnih samouprava dobiti nove objekte za 2.000 mališana, napomenula je Brnabić.

Autor: Vojvodina Info(Narcisa Božić)