Sremska Mitrovica: Akcija očuvanja bezbednosti pešaka u noćnim uslovima vidljivosti

Foto: Fleimax/pixabay.com
Oglas

Akcija se odnosi na bezbednost u noćnim  uslovima vidljivosti   za pešake i bicikliste sa ciljem promene stavova , zaštite i unapređenja bezbednosti navedenih kategorija učesnika u saobraćaju.  Akcija se održava u 20 lokalnih samouprava ,a predstavnici Agencije i promoteri  realizovaće više noćnih aktivnosti na mestima gde se okupljaju mladi , pešaci i biciklisti. Na dve lokacije u Sremskoj Mitrovici  deliće  se   pokloni na štandovima.

Planirana je organizacija patrola  u okviru lokalne samouprave , a u okviru kampanje „Um na drum“,gde će se obilaziti više mesta na kojim se okupljaju mladi  i tom prilikom deliti promotivni materijal.

Akciju podržava lokalni Savet za bezbednost saobraćaja  Grada Sremska Mitrovica

U cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, posebno mladih, biciklista i pešaka, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja  Grada Sremska Mitrovica, organizovaće  u petak 12. novembra, projekat „Noćne akcije“, u okviru kampanje „Um na drum“.

Akcija će biti sprovedena na dve izuzetno frekventne lokacije u Sremskoj Mitrovici: Bulevar Konstantina Velikog  74, kod Stop-šop  centra, i raskrsnica  Arsenija Čarnojevića  kod  NIS pumpe, a sve to u uslovima smanjene vidljivosti od 18.00 časova, kada se i dešava najveći broj saobraćajnih nesreća.

Tom prilikom, na dve lokacije u Sremskoj Mitrovici  deliće  se  pokloni na štandovima.

Akcija u Sremskoj Mitrovici, jedna je od akcija, koja će biti sprovedena u 20 lokalnih saouprava u Srbiji.

android aplikacija
Previous articleAustrija se priprema za tzv. „Blekaut“
Next articlePolicijska potera u Zemunu: Muškarac pucao na interventnu