Srbin pokušao da ubije zemljaka u Francuskoj kod kog je bio u gostima

Oglas

Srpski državljanin (52) uhapšen je u sredu nakon 19 sati potere zbog sumnje da je iz harpuna u glavu upucao sunarodnika (59) kod kojeg je bio u gostima u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenosi portal Francetvinfo.fr.

Nesvakidašnji pokušaj ubistva dogodio se u utorak oko sedam sati ujutru, u mestu koje se nalazi u blizini španske granice.

– Dvojica Srba se poznaju odranije, a uhapšeni je nekoliko dana pre incidenta došao u goste kod žrtve. Navodno, uhapšeni srpski državljanin nema prijavljen boravak u Francuskoj – prenose lokalni mediji i navode da je žrtva radila kao čuvar jednog restorana, a da je upucan po povratku s posla.

Kako navode mediji, stvari među poznanicima su pošle po zlu u utorak, kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice.

– Jeziv prizor dogodio se ispred kuće povređenog, koji se vratio s posla. Čovek je izašao iz kola i otvorio gepek kako bi izvadio stvari. Međutim, čim se okrenuo, njegov sunarodnik ga je upucao iz harpuna u glavu – navode lokalni mediji i dodaju da se osumnjičenom na teret stavlja krivično delo pokušaj ubistva:

„Nesrećni čovek je pao kao pokošen. Koplje mu se zabilo u čelo, ali je probilo samo kožu i, na svu sreću, nije mu oštetilo lobanju.“

Inače, harpun je dugo koplje koje se koristi za ribolov, a najčešće za lov na kitove.

Dok je povređeni došao sebi, napadač se dao u beg.

Sa harpunom zabijenim u lobanju povređeni je počeo da trči i doziva svog napadača. Slučajni prolaznici, koji su svedočili ovom jezivom događaju, obavestili su policiju. Srbin je jurio napadača sve dok ga policija i vatrogasci nisu zaustavili i predali ga lekarima, a potom su nastavili potragu za osumnjičenim – kažu francuski mediji i dodaju da su policajci komentarisali da „ovakvo čudo nikad nisu videli“.

Van životne opasnosti

Žrtva je primila projektil u lobanju bez ozbiljnih posledica, nije životno ugrožena. Projektil je opisan kao duga strela ili harpun. Forenzički patolog nije uspeo za jedan dan da sazna više detalja. Žrtva je dobro, a napadač je uhapšen posle 19 sati potrage – objašnjava javni tužilac Žan-David Kavel.

 

Preminuo Dušan Duda Ivković

(Blic.rs/Kurir.rs)

Previous articleEngleskinja i Holanđanin u Fruškogorju razvili etno-turizam! Glumci život u Londonu zamenili seoskim poslovima!
Next articleVreme je da u ishranu dodate ove moćne semenke, čine čudo za zdravlje