SRBIJA ZGROŽENA: Ukraden novac za lečenje malog Miloša

Foto izvor: Novosti
Snimak na kojem se vidi kako jedan Čačanin iz kutije za prikupljanje humanitarne pomoći za lečenje dvogodišnjeg Miloša Zarića iz Čačka krade novac, zaprepastio je žitelje grada na Moravi i zapalio društvene mreže.

Na snimku se vidi sredovečni muškarac, sa dužom kosom, kako zavlači ruku u kutiju sa prikupljenim novcem koji zatim stavlja u džep, smejući se i gledajući u mušakarca pored njega, koga je takođe „uhvatila“ nadzorna kamera na kiosku brze hrane u centru Čačka.

Video-klip se brzo proširio društvenim mrežama, a gnevni Čačani su tražili da se objavi identitet lopova. Pojedinci su ga prepoznali i utvrdili da je reč o G. N., pa su se i uputili ka njegovom domu, ali je on demantovao da je on osoba na snimku. Tvrdio je čak da mu je, navodno, neko sve smestio i da je reč o montiranom video-materijalu. Inače, reč je o porodičnom čoveku, koji ima decu, pišu Novosti.

– Velika bruka i sramota! Krasti od bolesnog deteta, pa gde će ti duša – samo su neki od komentara gnevnih građana.

Kako saznajemo, ovaj Čačanin prijavljen je policiji, priveden je i saslušan. Zasada se ne zna koliko je novca odneto, ali ranije je u kutijama za pomoć ispred ovog lokala bilo i po nekoliko desetina hiljada dinara.

– Koliko god da su novca odneli, pljunuli su u lice svakom čoveku koji je bilo šta u tu kutiju ubacio, ne samo za Miloša, nego uopšte. Kada gledate video, ne možete da se ne zapitate da li je moguće ovako nešto – kazao je Bojan Zarić, otac malog Miloša, za čije lečenje je do sada skupljena polovina potrebnog novca, i to preko Fondacija „Budi human“.

Prevremeno rođen

Dvogodišnjem Milošu dijagnostikovana je cerebralna paraliza, rođen je prevremeno, a odmah po rođenju bio je 18 dana na mehaničkoj potpori za rad pluća. Miloš ne hoda i ne priča. Svako ko može i želi da pomogne to može učiniti slanjem SMS poruke 813 na 3030.

 

Izvor: Novosti