SRBIJA UVODI JOŠ OŠTRIJE MERE: Stigli novi rezultati na Covid19 testove – Još 4 smrtna slučaja…

Pixabay

U petak u 17 sati počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, javljaju mediji.

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru, piše „Blic“. U Vladi Srbije je za Tanjug potvrđena informacija o uvođenju novog policijskog časa za vikend. Penzioneri će u kupovinu moći da idu petkom od 4 do 7 ujutru.

60 sati karantina od petka do ponedeljka

Do sada ovo su najradikalnije mere koje je Vlada Srbije preduzela. Ono što je vrlo važno, a značajno za naše građane je da se ove mere poštuju, jer kako je premijerka rekla: „Ulazimo u nešto što izgleda kao završnica borbe protiv ovog virusa“.

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju (od 15. marta) uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova (18. marta) za sve građane bez posebne dozvole. Četiri dana kasnije mera je „pojačana“, pa je tako zabrana kretanja produžena od 17 časova (a subotom i nedeljom od 15 časova), jer je građani nisu shvatili dovoljno ozbiljno.

Međutim, potom je i ta mera pooštrena, pa je tako odlučeno da policijski čas, odnosno zabrana kretanja traje od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Ove mere važile su za sve osim za poljoprivrednike i ratare kao i one koji imaju kućne ljubimce, te im je bilo dozvoljeno da ih šetaju u vremenskom intervalu od 23-01h.

Novi izveštaj o virusu korona sa konferencije za medije

„Pozitivno je još 219, a na respiratou 112 pacijenata. U poslednja 24 časa imamo još nove četiri osobe koje su preminule kao posledice infekcije. Svi preminuli su muškarci“

„Od 65 preminulih osoba – 48 su bili muškarci, 17 žene“, rekla je profesorka Kisić.

Današnji izveštaj; 219 novih pacijenata pozivitnnih na covid19, 4 premiunle osobe, sve muškarci.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here