Srbija pred odlukom o uvođenju policijskog časa

Pixabay

Potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, predstavlja mogućnost za rešenje situacije u kojoj se nalazimo – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

S obzirom na rast broja zaraženih i činjenicu da broj zaraženih iz dana u dan raste, u Srbiji bi mogao biti uveden policijski čas i to kao rezultat poslednjeg predloga medicinskog dela Kriznog štaba.

Oni su na od Vlade Srbije tražili da se uvede potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana, otkrio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

– Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo štaba predložio je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, jedino kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa. To vide kao mogućnost za rešenje situacije u kojoj se nalazimo – rekao je Gojković.

Ipak, predsednik Srbije rekao je da smatra da „nismo blizu ponovnog uvođenja vanrednog stanja„, ali je istakao da su lekari u pravu i da svi moraju da budu mnogo disciplinovaniji.

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here