Srbija postala vlasnik privrednog društva Energo-zelena u Inđiji

Foto: energozelena.rs
Republika Srbija postala je potpuni vlasnik firme Energo-zelena DOO iz Inđije, navodi se u registru privrednih društava Agencije za privredne registre (APR).

APR je registracionu prijavu kojom se iz vlasništva Energo-zelene briše belgijska firma Zelena, a upisuje Republika Srbija usvojio krajem juna.

Ovo društvo će se baviti tretiranjem i odlaganjem otpada, koji nije opasan, ni čvrst.

Delatnost obuhvata rad deponija neopasnog otpada, odlaganje (zbrinjavanje) neopasnog otpada spaljivanjem, insineracijom (termički tretman otpada u stacionarnom ili mobilnom postrojenju) ili drugim metodama, sa ili bez iskorišćavanja za proizvodnju električne energije ili pare, komposta, zamene za goriva, biogasa, pepela ili drugih proizvoda za dalju upotrebu. Takođe obuhvata i tretman organskog otpada za odlaganje.

Energo-zelena osnovali su Belgijanci 2010. godine sa ciljem izgradnje postrojenja za neškodljivo uklanjanje sporednih proizvoda životinjskog porekla. Uložili su 21,5 mil EUR, ali su dve godine kasnije odustali od daljeg poslovanja zbog, kako su naveli, povreda odredaba bilateralnog sporazuma o najpovlašćeniji naciji.

Autor: sremskevesti.rs/Tanjug