Srbija kupuje nove ruske PVO sisteme

vojska
Image by Pexels from Pixabay
Oglas

Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme „Pancir“, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je to rekao tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi Tas.

„Dobili smo kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove pancire“, izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je preneo „lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vucića“ ruskom ministru odbrane „za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa“, prenosi ruska agencija Tas.

„Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi“, rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

„Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja“, izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

„Predsednici nasih zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu“, izjavio je Šojgu.

„Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina sprovodi se u fazama, na vreme i u obimu koji smo dogovorili“, zaključio je Šojgu.

 

(b92.rs)

android aplikacija
Previous articleTeniseri Srbije protiv Hrvatske za finale Dejvis kupa
Next articleOva 4 horoskopska znaka ne vole veliko društvo