SRBIJA JE TENISKI ŠAMPION!

SHARE
novak
Novak Đoković, (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP

Teniske reprezentacije Srbije i Španije igrale su u velikom finalu ATP kupa na stadionu „Ken Rouzvol“ u Sidneju.

adsteam seo i izrada web sajta

Dve reprezentacije su posle devet dana takmičenja stigle do samog kraja i prilike da godinu započnu osvajanjem velikog trofeja.

Srbija je na putu do finala u grupnoj fazi u Brizbejnu bila bolja od Južne Afrike (3-0), Francuske (2-1) i Čilea (2-1), da bi u četvrtfinalu u Sidneju pobedila Kanadu (3-0) i konačno u polufinalu Rusiju, takođe sa 3-0.

Španija je u grupi u Pertu pobedilaGruziju, Urugvaj i Japan sve sa po 3-0. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju (2-1) i konačno u polufinalu, domaćina Australiju sa maksimalnih 3-0.

Prvi na teren izašli su Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut, Španac je posle 97 minuta igre slavio sa 7:5, 6:1. Bila je to njegova četvrta pobeda u četvrtom duelu sa Lajovićem.

Potom su na teren izašla dva najbolaj tenisera sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal. Srpski teniser je posle sat i 55 minuta igre slavio sa 6:2, 7:6 (4).

Bio je to njihov 55 duel, Novak ima tri pobede više, skor je 29:26, a Nadal je u poslednji čas rešio da ne igra i u dublu.

NOVAK I TROICKI OSVOJILI TITULU PREKO DUBLA

Novak i Viktor su pobedili sa 2:0 u setovima reprezentaciju Španije i tako je Srbije došla do velikog ATP World Cup trofeja u Austrailiji.

adsteam seo i izrada web sajta