Srbi u Goraždu dizali tri prsta i vikali ,,Ovo je Srbija“- Sačekala ih PAPRENA KAZNA

Screenshot/Google Maps
Grupa Beograđana sinoć je na putovanju kroz Goražde u koloni vozila izazvala navodni incident zbog kojeg su intervenisali i građani i policija.

Prema pisanju portala Klix, oni su tokom prolaska kroz grad dizali tri prsta, a neki od njiih su uzvikivali „ovo je Srbija“ i navodno provocirali i vređali građane. Na poziv građana usledila je intervencija policije, a zaustavljeni su na području Ustikoline.

U MUP-u BPK ističu da su zbog vređanja na nacionalnoj i verskoj osnovi protiv dve osobe izrečene prekršajne sankcije i da su im uručeni prekršajni nalozi.

Oko 20 sati sinoć više građana je pozvalo dežurnu službu PS Goražde da prijave da se od Trga branilaca kreće kolona vozila sa srpskim tablicama i da iz vozila lica pokazuju tri prsta i uzvikuju ‘ovo je Srbija’. Upućene su odmah dve policijske patrole iz Goražda i obaveštena PS Ustikolina tako da su ubrzo zaustavljeni u Ustikolini. Nakon razgovora i konsultacija sa dežurnim tužiocem konstatovano je da nema elemenata krivičnog dela, a protiv dve osobe, državljana Srbije koji su bili u alkoholisanom stanju poduzete su prekršajne mere zbog vređanja nacionalnih i verskih osećanja. Izrečene su jedinstvene kazne od po 470 maraka (235 evra) po osobi, koje su platili na licu mesta – izjavio je Mirsad Kamenica, iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

U zaustavljanju je učestvovala i grupa revoltiranih mladih Goraždana, koja ih je usput pratila i obavestila policiju, a zatim ih prestigla i usporila na magistralnom putu M20.

U policiji su potvrdili da ovo nije prvi slučaj uznemiravanja građana na ovaj način, te da su ranije više puta intervenisali.