Srbi pohrlili na OVU DESTINACIJU, zovu je srpskim Sutomorem

Pixabay
Leto 2020. bi─çe upam─çeno po maskama, slikama ispred Goluba─Źke tvr─Ĺave, selfijima iznad kanjona Uvac i redovima i redovima Beogra─Ĺana koji hrle na jedno te isto mesto u Srbiji.

Taman smo nekako pre┼żiveli ┼íto je horda vikend juri┼ínika umesto Gr─Źke po─Źela da osvaja nesre─çne obale Be┼í─Źanskog jezera i roze mutnu vodu Pa─çir banje, a onda je ─Źeta okrenula pogled ka tradiciji i od starog omiljenog letovali┼íta napravila Sutomore.

Pri─Źamo, naravno o Srebrnom jezeru kojem su ─Źak i ime uni┼ítili, pi┼íe Blic.

Ljudi moji, istini za volju onima koji su kao ja tamo letovali godinama jasno je bilo da ─çe sklanjanjem kamp ku─çica i se─Źom drve─ça jezero postati prestoni─Źka vikend pr─çija, ali ─Źak ni najpesimisti─Źniji da ─çe katastrofa Vuhana temeljno uni┼ítiti biser kraj Velikog Gradi┼íta.

Malo ┼íetali┼íte kraj jezera na─Źi─Źkano je stambenim zgradama, pardon apartmanima kao da je odjednom jezero umislilo da je Azurna obala, a malo ┼íetali┼íte toliko je puno da sam se bojao da ve┼żem pertlu da me ne bi pregazili.

Atmosfera umesto opu┼ítaju─çe, va┼íarska. Kao da se gu┼żva iz beogradskih autobusa dohvatila pe┼íkira i preselila na metar sa metar pla┼że. Dranje, ka┼íljanje i pedaline, dobro i mini krofne.

Kafi─çi su prepuni, bar neka neko zaradi, a cene u restoranima beogradske i to dor─çolske, sa sve nezaobilaznim me┼íanjem muzike i dim─Źinom ro┼ítilja. Ada zipovana na dvesta metara pla┼że i tri metra mulja.

 

Autor: Blic.rs