Srbi mogu u 17 zemalja – Ovo je spisak zemalja gde možemo putovati

Pixabay

Sve više država zatvara svoje granice, a bez obaveznog testa ili izolacije srpski državljani mogu da putuju u 17 zemalja.

Srpski državljani koji putuju u Ukrajinu, kao i državljani zemalja koje se nalaze u tzv. crvenoj zoni, obavezni su da provedu 14 dana u samoizolaciji za koju se prijavljuju preko mobilne aplikacije. Lica će o prekidu samoizolacije biti obaveštena putem pomenute aplikacije.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju.

Državljani Srbije sada mogu da uđu u Brazil vazdušnim putem, na kraći period (do 90 dana), uz neophodnu potvrdu o zdravstvenom osiguranju za sve vreme trajanja boravka u Brazilu, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Turska je svoje granice za strane turiste otvorila.

Egiptu vam nije potreban test, a režim ulaska je isti kao i ranije. Postoji mogućnost da se „turističke vize“ izdaju pri dolasku na aerodrome u Hurgadi, Masr Alamu i Šarm el Šeiku.

Državljani Srbije mogu bezuslovno da putuju u BiH. Savet ministara BiH je odlučio da otvori granice za sve susedne zemlje, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Granice Albanije su još uvek otvorene, bez ikakvog ograničenja.

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko.

Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ukoliko se odlučite da letujete na Maldivima biće vam vršeno merenje temperature i opšti pregled.

Takođe moguć je ulazak na Jamajku. Pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sajtu visitjamaica.com.

Državljani Srbije otputovati i na Island.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here