SRAMOTAN INCIDENT U SRBIJI: Tukao medicinsku sestru jer mu nije dala da svojevoljno napusti bolnicu

Pixabay/Ilustracija
NI┼á – S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju ni┼íkog Klini─Źkog centra, jer ga je spre─Źila da svojevoljno napusti tu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da ─çe sko─Źiti kroz prozor, prenose mediji.

Incident se dogodio 30. jula oko 18 sati, kada je starac zatra┼żio da bude pu┼íten iz bolnice.

Navodno, zdravstvena radnica je uspela pacijenta da ubedi da odustane od te namere i vrati ga u krevet. Me─Ĺutim, ─Źim mu je okrenula le─Ĺa, pacijent je zgrabio ┼ítaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima.

Ni┼íka policija je potvrdila taj doga─Ĺaj i saop┼ítila da je obavestila Osnovno javno tu┼żila┼ítvo. Ustanovljeno je da je re─Źi o krivi─Źnom delu lake telesne povrede, zbog ─Źega ─çe protiv napada─Źa biti podneta krivi─Źna prijava.

Ni┼íki Klini─Źki centar osudio je napad na medicinsku sestru.

„Ta─Źno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje ┼żivote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osu─Ĺujemo ovakvo pona┼íanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomo─ç“, re─Źeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretu─Źene medicinske sestre ogor─Źene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je do┼żivela traumu samo zato ┼íto je radila svoj posao.

„Da ga je pustila da sko─Źi kroz prozor, dobila bi otkaz“, rekla je jedna koleginica pretu─Źene ┼żene.

 

(Tanjug/Telegraf)