SRAMNE IZJAVE POZNATE PEVAČICE: Srbi su izmislili istoriju Kosova

Instagram
Engleska pevačica poreklom iz Albanije Dua Lipa (25) u intervjuu za magazin „Rolling stones“ dala je intervju povodom, kako je navela, srpske okupacije Kosova.

Sramne tvrdnje o stanju na Kosovu u vreme rata iznela je Albanka, koja tvrdi da su Srbi njenog pokojnog dedu terali da menja istoriju.

Naime, Dua Lipa pohvalila se na Instagramu naslovnom stranom poznatog časopisa, za koji je dala intervju na temu Kosova. Kako su naveli, pevačicin deda bio je istoričar, koji je radio na Kosovu.

– Moj deka sa očeve strane je pisao knjigu o svemu što se dešava – započela je Lipa.

– Kada se okupacija desila, srpske snage htele su da moj deka prepiše istoriju. On je odbio i izgubio posao. Tako da je deo onoga ko sam ja da se zalažem za stvari u koje verujem.

Njen brat Đin Lipa (15) podelio je objavu Instagram profila koji se naziva tim Albanaca, a koji je šerovao Lipinu priču, te je napisao:

– Naš sjajan i neustrašiv deka. On je radio tako vredno tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju i pokaže svetu ko smo mi stvarno. Ponosan na Seita Lipu – napisao je Đin.

Podsetimo, Dua Lipa je pre nekoliko meseci isprovocirala javnost kada je leskovački ajvar prikazala kao albansko jelo u jednoj emisiji, a potom je ponovila istu stvar, pa je prisvojila i ćevape.

 

(Telegraf)