Spremate li ziminicu? Ovo je STARI recept za KISELE KRASTAVCE

SHARE
Image by Photo Mix from Pixabay

Za kisele krastavce kad kupujete krastavce izaberite što sitnije, biće vam lepši i ukusniji. Dobro ih operite i ostavite da se osuše. Spremne krastavce poredjajte u čiste tegle. 

vojvodinainfo

U spremne tegle položite nekoliko listova višnje, a biće vam potrebno još beli luk, belog mirođija, biber u zrnu, so…

Sastojci: 

• krastavčići  5 kg
• voda  3 l
• sirće  750 ml
• so  5 kašika
• vinobran  1 kesica
• biber u zrnu  1 kesica
• listovi višnje
• beli luk, mirođija

Priprema

Listove višenje ubaciti u tegle zajedno sa krastavčićima koje ćete prethodno oprati u čistoj vodi.  Biber u zrnu, mirođiju, beli luk ubaciti u teglu (po par komada u svakoj tegli). 

U šerpu uliti 3L vode, 750ml sirćeta i 5 kašika soli i ostaviti da proključa. kad priključa skloniti sa vatre i dodati vinobran. Vrućom tečnošću naliti krastavčiće i zatvoriti tegle.

vojvodinainfo