Sportska olimpijada radnika u Žablju

Minulog vikenda, od 28.-30.06.2019, održana je 12. SORV. u Bečeju i N. Bečeju, na kojoj je učestvovalo ukupno 82 radnika sportista sa teritorije opštine Žabalj.

Naši radnici-sportisti učestvovali su u sledećim disciplinama: srednji fudbal, basket, bič-volej, pikado, plivanje, tenis, stoni tenis,odbojka.

Sportske ekipe iz opštine Žabalj, već prvog dana takmičenja, izašle su na borilišta i ostvarile su ogroman uspeh osvojivši dva prva mesta u basketu i bič-voleju mešoviti parovi. Ove pobede izvojevane su protiv vrlo dobrih i kvalitetnih ekipa i to posle celodnevnog napornog takmičenja.

Drugi dan takmičenja doneo je još pehara i medalja sportskoj ekspediciji iz naše opštine,tako da je osvojeno prvo mesto u disciplini bič-volej u ženskoj konkurenciji,a još jedan uspešan dan zaokružili su takmičari u pikadu osvojivši dve bronzane medalje i to u muškoj konkurenciji i mešovitom paru.

Ovaj postignuti uspeh je vrlo važan, jer je nastavljen kontinuitet dobrih rezultata, imajući u vidu da se Olimpijada radnika Vojvodine održava od 1975.godine, a broj osvojenih odličja je sa svakom Olimpijadom sve veći.

Za nas je Sportska olimpijada radnika Vojvodine od posebnog značaja, kako u smislu rekreacije naših radnika, tako i u smislu promocije sporta sa teritorije naše opštine,tako da ćemo uvek podržati ovakav vid rekreacije i bavljenja sportom,rekao je član opštinskog Veća za sport, Zoran Šolaja.