Spisak stvari koje morate poneti na Sajam ako dođe do toga

Foto: Ministarstvo zdravlja

Prema najavama premijerke Ane Brnabić privremena bolnica na Beogradskom sajmu, od danas će početi da prima prve pacijente zaražene korona virusom. Prostor za smeštaj i nadzor zaraženih sa lakšom kliničkom slikom opremljen je u halama 1, 3, 4 i 5, sa oko 3.000 kreveta.

Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, lekarski nadzor i hrana, a ove stvari ste vi u obavezi da ponesete ukoliko budete otišli u privremenu bolnicu.

Na sajtu, covid19.rs, objavljena je lista stvari koje ste u obavezi da ponesete, te tako sa sobom treba da imate svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pijete kao svoju redovnu terapiju.

 

Beogradski sajam, spisak stvari šta da se ponese u privremenu bolnicu
Važno je poneti stvari za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili neku drugu udobnu obuću i to, kako je navedeno, barem dva kompleta. Među preporučenim stvarima jesu i peškiri, bade mantil, čaša – preporuka je da bude plastična, toalet papir i ubrusi.

Takođe za sve pacijente jer navedeno da, ukoliko to žele, mogu da ponesu i svoju posteljinu, jastuke i ćebad, iako je naglašeno da je to već obezbeđeno. Među stvarima koje je moguće poneti nalaze se i telefoni, laptopovi i tablet računari, te u skladu sa tim i punjači za navedene aparate.

Kako je navedeno sve hale sajma su pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, a pacijentima će biti na raspolaganju psihijatrijska podrška. Sve hale se greju, u halama postoje toaleti, obezbeđeni su i dodatni, ali i tuševi.

Danas prijem prvih pacijenata na Sajmu