SPEKTAKL U NOVOM SADU: Kineski festival svetla u Limanskom parku

Pixabay

Posle pro┼ílogodi┼ínjeg uspe┼ínog, veoma pose─çenog Kineskog festivala svetla, i ove godine, u susret obele┼żavanju Kineske Nove godine, sti┼że svetlosni spektakl.

Sve─Źano otvaranje festivala je u ─Źetvrtak, 23. januara u 17 ─Źasova, u Limanskom parku u Novom Sadu, i u petak 24. januara u 17 ─Źasova, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku u Beogradu.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podr┼íku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, Pokrajinske Vlade Vojvodine odr┼ża─çe se drugi ÔÇťKineski festival svetlaÔÇť u Srbiji, uz ─Źarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom ─çe se zvani─Źno proslaviti Kineska Nova godina kod nas.

Inicijator i osniva─Ź festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji ve─ç du┼że vreme u┼żiva veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni izme─Ĺu ove dve zemlje.

Izlo┼żbu ─çe u Novom Sadu otvoriti pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milo┼íevi─ç, gradona─Źelnik Novog Sada Milo┼í Vu─Źevi─ç i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji ─îen Bo, a sutradan u Beogradu, pored ambasadorke Kine, visoki zvani─Źnici Republike Srbije.

ÔÇťKineski festival svetla ─çe ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku Novi godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u na┼íe ┼żivoteÔÇť, izjavio je za NsHroniku umetnik Slobodan Trkulja i dodao ÔÇťPosebno zadovoljstvo mi je i saradnja sa Rakuten Viber, omiljenom globalnom aplikacijom za razmenu poruka, koja je prepoznala na┼í festival i podr┼żala nas sa zanimljivim besplatinim stikerima kako bismo mogli da podelimo radost festivala i u svakodnevnoj komunikaciji. Stikeri ─çe svima biti na raspolaganju od ponedeljka 27. januara.ÔÇŁ

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vode─çih svetskih kompanija za izradu umetni─Źkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uve┼í─çe nas u ─Źudesni svet ma┼íte i svetla, koji ─çe podjednako biti zanimljiv i najmla─Ĺima i starijima.

Izlo┼żba ─çe trajati do 16. februara, a lampioni ─çe se upaliti svako ve─Źe od 17 ─Źasova.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.