Spas protiv virusa – ovo konzumirajte 7 dana!

zdravlje
Image by Mojpe from Pixabay
Oglas

Ova kombinacija ima brojne prednosti po organizam

Obična limunada je veoma zdrava jer je prepuna vitamina C i preporuka je da je pijete što češće.

Međutim, ako je pomešate sa sodom bikarbonom, dobićete kombinaciju koja je veoma zdrava za organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Naučna istraživanja su pokazala da nekoliko kapi limunovog soka pomešanog sa sodom bikarbonom veoma delotvorno deluju na organizam.

Soda bikarbona se koristi za negu tela spolja i iznutra. Ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti celo telo.

Ovo su načini na koje deluje ovaj napitak:

Alkalizuje telo

Kombinacija limuna i sode bikarbone doprinosi alkalizaciji organizma. To nam pomaže, na primer, u borbi protiv acidoze koja se može desiti kada bubrezi ne uklanjaju dovoljno kiselina iz tela, ili kada organizam proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se telo očisti i sagori masti.

Reguliše metabolizam

Limun ubrzava probavu, ali u kombinaciji sa sodom, dovodi do sprečavanja nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa (refluksa kiseline, odnosno “vraćanja” hrane u jednjak).

Čisti organizam

Ova mešavina čisti jetru, a doza vitamina C jača telo i pomaže mu da se lakše izbori sa virusima. Ne zaboravite da svako jutro popijete limunadu u koju ste prethodno dodali i razmutili kašičicu sode bikarbone. Na taj način ćete regulisati holesterol i poboljšati rad kardiovaskularnog sistema.

Da biste napravili ovaj napitak, biće vam potreban sok od pola limuna, kašičica soda bikarbone i 200 ml vode.

Iscedite limun i dodajte mu sodu, pa sve nalijte vodom. Pijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tokom 7 dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite postupak.

Previous articlePokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara za obnovu Sremskih Karlovaca i revitalizaciju kulturnog turizma
Next articleGojaznost u detinjstvu- faktori rizika i pogubne posledice