Španija puna kriminalaca sa Balkana

Dilovali heroin
MUP ilustracija

U Španiji je sve više članova kriminalnih grupa iz istočne Evrope, poput Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopštila je španska policija Civilna garda nakon što je zaustavila jedrilicu sa troje hrvatskih državljana kod kojih je našla tonu kokaina.

Kako prenosi Blic, te kriminalne grupe nalaze se uglavnom u strateškim zonama za putovanja preko Atlantskog okeana, poput Kanarskih ostrva, severne pokrajine Galicije i južne obale Španije.

Grupe koje tamo „operišu“ odgovorne su za veliki deo uvoza kokaina u Evropu, navela je u saopštenju Civilna garda, koja je 9. septembra ujutro presrela hrvatsku jedrilicu oko Kanarskih ostrva, sa oko 980 paketa kilograma kokaina visoke čistoće.

Jedrilica je plovila pod hrvatskom zastavom, posadu su činila trojica hrvatskih državljana, koji su uhapšeni, a droga namenjena evropskom tržištu vredna je oko 40 miliona evra.

Prema do sada prikupljenim saznanjima kokain je bio namenjen evropskom, španskom i hrvatskom narko tržištu, saopštila je hrvatska policija.

Imena uhapšenih državljana Hrvatske nisu objavljena.

Troje hrvatskih državljana od ranije je povezano sa trgovinom drogom i trgovinom oružjem, saopštila je Civilna garda, a prenela agencija Hina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here