Sombor nema signalizaciju ni turističku mapu

turistička ponuda
visitsombor.org

Gde se u Somboru nalazi Gradska kuća, muzej, ali i pozorište ili Županija? To će turisti koji u Sombor dođu bez vodiča morati da pitaju prolaznike. Razlog za to je to što je Sombor grad koji nema turističku mapu niti signalizaciju.

Dok se čeka turistička signalizacija, Milan Vojnović koji godišnje primi 10.000 turista koji pogledaju sliku „Bitka kod Sente“ došao je do rešenja kako da turiste dovede do centra grada.

Milan Vojnović kaže, „Jednostavno dam im svoj telefonski broj i oni mi se jave kada su na prilazu Somboru. Sačekam ih na ulasku u Sombor i sednemo sa njima u autobus i dovedem ih do Županije. Tako je najjednostavnije“.

Kada turisti na neki način i stignu do centra opet ih očekuje problem. U centru parkirališta, pa ni stajališta za turističke autobuse nema, pa je i tu vozačima potrebna pomoć.

U Turističkoj organizaciji Grada Sombora kažu da su svesni problema i da se na njegovom rešavanju intenzivno radi. Projekat za postavljanje turističke signalizacije je završen. Ali novac koji je potreban da se projekat realizuje moraće da se traži na konkursima.

Đuro Todorić, direktor Turističke organizacije Grada Sombora saopštio je, „Raspisan je konkurs republičkog Ministarstva za trgovinu i turizam, pa ćemo videti kako ćemo proći na tom konkursu. Svi smo složni da na tome moramo raditi, jer je poslednji put tako nešto rađeno pre desetak godina“.