Sombor: Izložba portreta slikara Dejana Krstića

SHARE
Mladi umetnik Dejan Krstić Foto: oradio.rs

U Somboru je u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ predstavljena izložba portreta mladog slikara Dejana Krstića pod nazivom „Beleške .“ Njegovi radovi nisu samo puko podražavanje lica, već podrazumevaju psihološku analizu modela i uvid u pitanje identiteta ličnosti.

Otvarajući izložbu, Tatjana Dimitrijević, urednik likovnih programa rekla je za RTV:

„Svi ovi portreti su izuzetno snažni i ekspresivni izrazi dubokog stanja portretisane osobe čije stanje je inicirano intervjuom, razgovorom, a onda je to Dejan zabeležio!“

„U tom intervjuu, osoba ima apsolutnu slobodu da izrazi šta misli, da zađe duboko u sebe što nema često situaciju. Fotografije su nastale tokom intervjua i na osnovu tih fotografija nastali su ovi crteži!“, objasnio je mladi umetnik Dejan Krstić.

Dejan Krstić je rođen 1994. godine u Loznici. Završio je osnovne akademske studije na departmanu likovnih umetnosti, studijski program Slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić. Trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u NovomSadu u okviru studijskog programa Crtanje, pod mentorstvom prof. Višnje Petrović. Učestvovao je na više grupnih i samostalnih izložbi.

Na osnovu ovakvog fotografskog pristupa, umetnik realizuje dela uz pomoć kombinacije tradicionalnih crtačkih i slikarskih tehnika. Izložba će za posetioce biti otvorena do 23. februara.