Sokobanja najtraženija destiancija, kako za turizam tako i za život!

Oglas

Malo koja banja nudi toliko različitih sadržaja kao Sokobanja

Dok banje uglavnom važe za nešto dosadnija mesta, sa nedostatkom sadržaja koji bi upotpunili duže boravke (neophodne za banjsko lečenje), u Sokobanji vam i 10 dana može proleteti bez problema, ukoliko vas posluži vreme i ne budete lenji.

Sve naše banje su veoma lekovite, za pojedine bolesti, u to nema sumnje. Međutim, kada čovek dođe u banju, kupanje i terapije će zauzeti samo deo njegovog dana i imaće mnogo slobodnog vremena koje negde treba potrošiti, a u tu često nastaje problem, jer mnoge banje ne mogu upotpuniti kvalitetno višenedeljne boravke.

I pored ove pozitivne statistike koja govori o banjskom turizmu i popularnosti Sokobanje kod domaćih i stranih ljudi, javlja se sve veća potražnja za kućama, vikendicama i placevima u Sokobanji. 

Baš zato što je ona jedna od retkih mesta u Srbiji koja poseduje svoju univerzalnost – grad, provod i lečilište.

Popularnost i potražnja za onim što Sokobanja ima je sve veća

Samo u julu ove godine broj dolazaka turista u celoj zemlji veći je za 77,9 %, dok je broj noćenja veći za 60 % u odnosu na isti mesec 2020. godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najpopularnija destinacija na jugu Srbije i dalje je Sokobanja.

Sokobanju je posetio 27.001 turista, a od toga 814 stranih.

Placevi, kuće i vikendice – Prodaja i potražnja u usponu

Ne možemo reći da Covid-19 nije promenio gledište i želje domaćih ljudi kada je u pogledu život u gradu i zajednici. Veliki broj problema imali su oni koji žive u stambenim jedinicima te im percepcija tog života drastično okrenula posle kovida. Želja za sopstvenim mirom, dvorištem i okruženjem doprinela je masnovnoj potražnji kuća i placeva širom Srbije a van gradskoj jezgara.

Time Srbija za samo šest meseci upisuje u registar veliki broj kupljenih/prodatih placeva i kuća; a najčešće lokacije su bile pored reka (Sava i Dunav), u okolini banjskih centara (Sokobanja, Vrnjačka i Vranjska banja…)

Istraživanja radi pogledali smo ponudu u Sokobanji i kao detalje možemo izdvojiti:

  • Površina Sokobanje iznosi 525m2,
  • Pripada opštini Zaječar,
  • Broj stanovnika je u porastu, a prema poslednjem popisu iznosi preko 16,500
  • Bogata brojim prirodnim bogatstvima
  • Nacionalni park & i Banja
  • Gradsko i okružno jezgro podeljeno je u 5 zona
  • Cene (evro) po zonama: 7000-10000 po aru u Zoni 1, Zona 2 iznosi nešto manje od 5-10000, Zona 3 od 4000-7000, Zona 4 i 5 od oko 1500-4000.

Izdvajamo iz oglasa:

Takav jedan primer izdvojićemo ovde sa informacijama kojima se možete poslužiti.

Prodaje se plac u Sokobanji.

Pogled sa placa iz oglasa

Infrastrukturalno dostupan, površine 34 ar; okružen prirodom u Zoni 5. Udaljenost od Centra je 3 km. U okolini se nalaze komercijalni objekti, radnje i prirodno okruženje.

Cena jednog ara iznosi 1500 evra.

Gde se plac nalazi

Osoba za kontakt:

+381 65 3551 959

 

Previous articleNajbolje proteinske namirnice za vežbače
Next articleDa li znate žašto sve korpe za veš imaju rupice?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here