ŠOK: U starom kaputu našao hamburger iz prošlog veka (FOTO)

Foto: Pixabay

Kako je on naveo, izgled hamburgera je manje-više isti, samo njegov miris nije onaj omamljujući, već se oseća na karton.

On ga je, potom čuvao u konzervi i posmatrao promene. Dok ga nije otvorio izgledao je identično i netaknuto kao da je svež. Meso i zemička su delovali potpuno isti kao kad je kupljen 1999, međutim kada ga je otvorio primetio je da su se krastavci ubuđali.

En Kristensen, predstavnica MekDonaldsa kaže da su njihovi hamburgeri razgradivi ali pretežno u vlažnim uslovima, jer u suprotnom bakterije ne mogu da se razviju, prenosi „Fox News“.

Baš zato je profesor sa Univerziteta Ratgers Donald Šafner objasnio da je u Juti klima sušna, te da je vrlo verovatno hamburger dehidrirao i tako onemogućio bakterije da mu promene izgled.

Takođe, hambureri, koji se prave u ovom lancu brze hrane, su reš pečeni, pa se mesto tako isušuje i ubija mikroorganizme koji bi mogli da ga razgrade.

On je istakao da je objašnjenje MekDonaldsovog lanca restorana utemeljeno na naučnim činjenicama, ali da smatra da bilo koji burger može da ostane očuvan u navedenim uslovima.

(B92)