SNS i SPAS doneli Deklaraciju o prioritetima sa 11 principa

Printscreen/TvPink
Oglas
Srpska napredna stranka i SPAS usvojili su danas Deklaraciju o priortetima nacionalne i državne politike sa 11 principa, koja će biti temeljni politički dokument naprednjaka za budućnost.

Lider SNS Alesandar Vučić je, na Glavnom odboru SNS nakon što se SPAS Aleksandra Šapića ujedinio sa SNS, izneo glavne principe deklaracije.

Preneo je da se u deklaracija ističe značaj društvenog konsenzusa i narodne sloge od najvažnijim pitanjima državne i nacionalne politike Srbije, prenosi Tanjug.

Kaže da su SNS i SPAS okupljeni oko principa koji predstavljaju temelj za budućnosti, dalji napredak i jačanje Srbije, kao i zaštitu srpskih državnih i nacinalnih interesa, saglasni oko sledećeg:

* Očuvanje mira i političke, ekonomske i društvene stabilnosti za dalji razvoj.

* Očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta i samostalnost u odlučivanju Srbije. Uz jačanje međunarodne saradnje i napretka na evropskom putu, dijaloga, osnaživanje odbrambenih kapaciteta i očuvanje vojne neutralnosti.

* Dalji ekonomski rast i razvoj Srbije, finansijska stabinsoti i viši standard za građane.

* Očuvanje i obnova demografske slike Srbije – biološka obnova, podrška porodicama i deci i briga o mladima i stvaranje uslova za njihov ostanak u zemlji, za šta je predsednik rekao da je „najvažniji i najhitniji nacionalni zadatak“.

* Brižljivo negovanje nacionalnog identiteta srpskog naroda, negovanje istorije i nasleđa.

* Iskorenjivanje organizovanog kriminala i proterivanje mafije i borba protiv korupcije, bez nedodirljivih, kao i stalna borba protiv droge.

* Razvoj Srbije uz poštovanje životone sredine i prirodnih resurasa i uravnoteženi razvoj.

* U javnom delovanju suprotstavljanje podelama i mržnji u političkom i društvenom životu Srbije. Suprostavljanje centrima političke i ekonomske moći u zemlji i inostranstvu koji iz sebičnih razloga žele podeljenu i slabu Srbiju.

* Građani Srbije se pozivaju bez obzira na poreklo, nacionalnu i versku i stranačku pripadnost da ove pricnip podrže iz ljubavi prema svojoj otadžbini.

* Svi politički predstavnici SNS i SPAS na vlasti svoje političko delovanje zasnivaju na ovim postulatima i njihovo delovanje će biti procenjivano.

* Ujednjienje SNS i SPAS podrazumeva pristupanje svim pricinpima i obavezuje na njihvo poštovanje u političkom radu.

 

(Tanjug/Telegraf)

Previous articleImate mnogo opranog veša, a malo PROSTORA ZA SUŠENJE? Imamo TRIK za vas
Next articleDevojke se tukle i vrištale u busu, vozač zaustavio BUS pa „uskočio“ da smiri!