Snažan zemljotres pogodio Tursku i Grčku, najmanje šest osoba poginulo

Image by Angelo Giordano from Pixabay

Najmanje šest osoba poginulo je u Turskoj nakon snažnog zemljotresa koji je danas pogodio Egejsko more, srušivši više zgrada i pokrenuvši velike talase koji su se obrušili na obalska područja i obližnja grčka ostrva.

Neke četvrti bile su preplavljene nabujalom morskom vodom koja je nosila ostatke ruševina, a Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama ( AFAD ) saopštio je da je šest osoba izgubilo život, jedna zbog utapanja, dok su 202 osobe povređene, prenosi Rojters.

Dvoje tinejdžera pronađeno mrtvo na Samosu nakon zemljotresa

Na grčkom ostrvu Samos dvoje tinejdžera pronađeno je mrtvo nakon što je zemljotres pogodio Grčku i Tursku, izjavio je danas zvaničnik za vanredne situacije. Smrt dečaka i devojčice potvrđena je nakon što su pronađeni ispod srušenog zida u delu grada Vati, na ostrvu, javlja Rojters.

Vlasti upozoravaju na seriju snažnih potresa koji će verovatno uslediti nakon zemljotresa u Egejskom moru koji je danas pogodio ostrvo Samos i tursku obalu.

Zvaničnik vatrogasne brigade rekao je da je dvoje ljudi pronađeno bez svesti, preneo je Rojters, ali detalji o njihovom stanju nisu poznati.

ANA je prethodno prenela da su četiri osobe hospitalizovane sa lakšim povredama. Nijedna osoba nije životno ugrožena, saopšteno je iz bolnice na ostrvu.