,,SNAJPER“ pušten na slobodu

Police - Ilustracija - Pixabay
Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper i G. N. iz Novih Ledinaca pušteni su na slobodu nakon kriminalističke obrade, potvrdio je Neven Kramer, portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo za bosanski „Avaz“

On je dodao da su državljani Srbije juče bili privedeni na kriminalističku obradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih dela.

Kramer je dodao da je saslušanje obavljeno po nalogu Osnovnog suda na Sokocu.

Posećamo, Milutinović, kontroverzni čelnik Fudbalskog kluba Kabel, dobro je poznat policiji, ima debeo dosije i zabranu dolaska na stadion. Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog nasilja mu zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice. Snajper (kako je poznat u podzemlju) predstavlja zato pravi fenomen – fudbalskog radnika proteranog sa fudbalskih terena.

Kako je Milutinović, uopšte, sa ulice ušao u profesionalni sport? Snajperov uspon zapravo je blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj. Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Fudbaler je objasnio da su mu navijači rekli da „neće više da ga trpe u timu, da više neće igrati“, kao i da više nije igrač Vojvodine.

 

(Alo/atv)