Smeće sa Fruške Gore poštom vraćeno vlasniku sa porukom(FOTO)

Račun za struju bačen na Fruškoj Gori bio je povratna karta da se čitav džak đubreta uredno spakovan vrati svojoj vlasnici u Vrdnik.

Ana Pejić, šezdesetčetvorodišnja penzionerka iz Rume, pronašla je pomenuti džak na putu ka svojoj vikendici na Fruškoj Gori. – piše NSuživo.rs

Nije joj bilo teško da se zaustavi, ispretura po đubretu kako bi pronašla dokaze o počiniocu dela, a zatim sve uredno pokupi i spakuje i paket za slanje. Napisala je i pismo uz paket, ali priznaje da se potpisala kao član Ekološkog pokreta Vojvodine, uprkos tome što to nije, kako bi postigla svoj cilj i izmamila osećaj krivice kod primaoca paketa i pisma.

Slika i priča se brzo proširila mrežama i ovaj potez je naišao na veliku podršku.

Jedino mi je žao što nisam mogla da vidim njenu reakciju u trenutku kada je otvarala paket i videla da joj se smeće vratilo”, govori Ana za portal Espreso.

Teško mi je da zamislim šta je u nečijoj glavi ko putuje kilometrima da bi istovario džak vreća u predivnu šumu”. – piše energetskiportal

Ana priča da ovo nije prvi put da ovako reaguje i da je nedavno na putu ka svojoj kući zatekla čitavu deponiju i desetak razbacanih džakova đubreta. Istom metodom istraživanja, ona i suprug utvrdili su da smeće pripada uglednoj profesorci sa Vračara, koja takođe tu ima vikendicu.

Nije im bilo teško da pokupe smeće i džakove i uredno joj odnesu u dvorište vikendice.

Ona i suprug kažu da su ideju dobili od Iraca. Boraveći u Dablinu naučili su kako se tamo kažnjavaju ovakva dela. Irci đubre vrate vlasniku, sa uplatnicom za kaznu od 400 EUR i sutradan u lokalnim novinama objave informaciju šta je uradio i objave njegovu sliku iz lične karte.

I naš glavni grad ima slične probleme, a oni to rešavaju na jedan od načina:

Espreso
Foto: Esspreso