SKANDAL U OSIJEKU: Hrvati vređali svog trenera da je Srbin, pretili mu i smrću, a on se pravdao da je „pola-pola“

Foto arhiva VN
Oglas

Na utakmici između Osijeka i Hajduka na stadionu Gradski vrt desio se neviđeni skandal u režiji navijača iz Splita. ** (za normalnu sredinu to jeste neviđeni skandal, a za bedinke u Hrvatskoj kojima je mržnja prema Srbima jedina opcija koja ih održava u životu, ovo je već viđeno i sasvim regularna pojava).

Naime, „torcida“ je u pokušaju da uvredi trenera Nenada Bjelicu odlučila da ga provocira rečima da je „Srbin“, što ponekad u Hrvatskoj deluje kao najveća moguća uvreda, ali to nije sve…

Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine! – skandirali su navijači Hajduka, preteći tako Bjelici, novom srpskom treneru, čak i smrću (čakija – džepni nožić), što je zaista nedopustivo.

Utakmica je završena nerešenim rezulatatom, ali to je manje bitno u odnosu na dešavanja na tribinama. Nesrećni Bjelica je pokušao da se opere na konferenciji.

– Da znate, pola sam Hrvat, a pola Crnogorac – objasnio je Bjelica na konferenciji, na kojoj kao da se pravdao za svoje poreklo, iako su mu pretili smrću.


Podsećanja radi Crnogorac je naziv za Srbe sa tog geografskog područja, iako od 2006. godine su počeli sa izmišljanjem jezika, nacije i porekla to ne može pobiti istorijske činjenice. Upravo zbog jasnih činjenica imamo nemerljivu mržnju prema svemu srpskom u regionu.

„Krst nositi vama je suđeno
strašne borbe s svojim i s tuđinom!
Težak v’jenac, al’ je voće slatko!
voskresenja ne biva bez smrti.“

P.P. Njegoš

 

android aplikacija
Previous articleRadovi na putu Čoka – Ostojićevo
Next articleBakina tajna: Slatka pita od jogurta