Situacija u Srbiji se polako komplikuje, pojedini delovi zemlje beleže rekordan broj zaraženih

Ilustracija/RTS

Situacija s koronavirusom polako se ponovo komplikuje na teritoriji cele Srbije. Delovi zemlje koji su do sada odolevali beleže rekordne brojke.

U Braničevskom okrugu, koji je dosad odolevao trećem talasu korone, u sredu je samo u jednom danu zabeleženo 39 pozitivnih na krona virus, od čega je 29 u gradu Požarevcu.

Kada je reč o Valjevu, koje je p ominjano kao žarište kada i Beograd, i dalje se povećava broj zaraženih, a od poslednjeg preseka u sredu zabeleženo je još 34 novoobolelih u tom gradu, a ukupno 57 na teritoriji okruga.

Predsednik Vučić je istakao da situacija u Srbiji nije za paniku, ali jeste za brigu, jer je sve više ljudi na respiratoru i u bolnicama.

Nova kovid bolnica u Batajnici biće otvorena do 1. decembra, a u Kruševcu do kraja godine, kaže predsednik.

Doktor Ivo Udovičić, komandant vojne bolnice na Karaburmi rekao je za RTS da je u toj ustanovi 80 pacijenata,a njih 11 je u jedinici intenzivne nege i da ga brine taj broj.

Epidemiološka situacija u Srbiji je ozbiljna, ali nema mesta panici, zdravstveni sistem je još stabilan i spreman da odgovori izazovima, kaže državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.