Siniša Mali predstavio ekonomske mere – „Predsednik Vučić se ne oseća dobro“

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

„Ovaj program trebalo je da predstavi predsednik Vučić, ali se ne oseća dobro i obratiće se javnosti u narednih 48 sati“, rekao je Siniša Mali.

Predlog ekonomskih mera, koje je država Srbija morala da sprovede povodom pandemije korona virusa, građanima Srbije predstavio je ministar finansija Siniša Mali.

Kako je saopštio ministar na konferenciji za medije u utorak popodne, javnosti je trebalo da se obrati predsednik Aleksandar Vučić, ali da se trenutno ne oseća dobro i da će u najkraćem roku to učniti.

Ministar finansija Srbije zahvalio se predsedniku države, jer su Vučićeve vizije iz 2014. znatno olakšale poziciju Vlade u trenutnoj situaciji.

„Velika zahvalnost vučiću, on zbog zdravstvenih razloga nije ovde sa nama… Da nije bilo njegovih vizija 2014. ne bismo imali prostora da pomognemo privredi, hvala mu na njegovoj viziji“, naveo je Mali, prenosi Mondo.rs na svom portalu.

Ekonomske mere imaju dva cilja.

„Stojim pred vama sa sveobuhvatnim paketom mera sa dva cilja – očuvanjem i borbom za svako radno mesto i sa pomoću preduzećima koje su najveće pogođena krizom“, naveo je Mali, a zatim opširno govorio o ekonomskim merama koje je Vlada Srbije preuzela zbog svetske krite izazvane širenjem virusa Covid-19.

 

Izvor i autor: Mondo.rs