Siniša Mali otkrio krajnji datum isplate pomoći od 100 evra

Siniša Mali Foto: mfin.gov.rs
Do jutros u 8 sati ukupno 3.750.000 građana Srbije se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, izjavio je danas za Tanjug ministar finansija Siniša Mali i poručio da će se kompletna isplata ove novčane pomoći države završiti najkasnije do 7. juna.

Kada se na brojku od 3.750.000 doda i oko dva miliona penzionera i oni koji primaju novčano-socijalnu pomoć, reč je o 5.750.000 građana Srbije koji će dobiti pomoć države.

Proteklih nekoliko dana po sto evra je isplaćeno na račune za ukupno 1.050.000 penzionera, a danas preostalih 650.000 penzionera treba da očekuje uplatu od 100 evra kod njihovih banaka.

To je uplata koju vrši Trezor na račune poslovnih banaka penzionera, pa će neki od tih penzionera već danas imati novac na računu, a neki najkasnije već sutra, rekao je ministar.

Obećanje koje je dato je i ispunjeno, poručio je Mali.

Poslednji rok za prijavu  je 5. jun ali kaže da nema potrebe da građani žure te da vremena ima dovoljno za prijavljivanje.

Oni koji se budu prijavili poslednjeg dana kada je rok za prijavljivanje, do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka, rekao je za Tanjug.

 

Izvor: Novosti/Tanjug