Sin legende srpske muzike pronađen mrtav u Španiji

SHARE
Marko
Marko i Toma Marinković/Foto: Facebook

Marko Marinković (24), sin pevača Toma Marinkovića, koji je prvi otpevao legendarni hit „Pukni zoro“, preminuo je u Španiji pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Nesrećni mladić je preminuo u nedelju ujutro, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pao sa terase hotela „Al Jusana“ u Luseni, gde je boravio sa još nekoliko studenata iz Srbije u okviru obrazovnog programa „Erasmus“. Marko je u Lusenu došao na edukativno usavršavanje, posle završenih osnovnih studija u Srbiji. Ljubav prema muzici nasledio je od oca, sa kojim je povremeno i nastupao.

Nesreća se desila oko 10 sati. Prema navodima lokalnih medija mladić je ostao sam u sobi, nakon što je njegov cimer sišao na doručak. Za sada je nepoznato da li je u pitanju samoubistvo ili nesrećan slučaj.

Marinkoviću je odmah pružena prva pomoć, a Hitna pomoć stigla je helikopterom kako bi ga što pre prebacili u bolnicu „Reina Sofija“ u Kordobi. Nažalost, nesrećni mladić preminuo je pre nego što je stigao u bolnicu.

Zbog misteriozne smrti španska policija je pokrenula istragu, u okviru koje će ispitati sve studente koji su sa Marinkovićem došli u Lusenu na master studije.

Telo Marinkovića, tvrde izvori iz policije a prenose španski mediji, poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Isti izvori rekli su da je zbog smrti Srbina kontaktirana Ambasada Srbije u Španiji kako bi stupili u kontakt sa porodicom mladića i organizovali prebačaj tela u Srbiju što je pre moguće.

(Novosti.rs)