Simo Salapura novi gradonačelnik Zrenjanina

Foto izvor: Grad Zrenjanin

Simo Salapura, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za oblast sporta, omladine i turizma, izabran je za gradonačelnika Zrenjanina na današnjoj sednici Skupštine grada, održanoj u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Njegov zamenik biće Saša Santovac, koji se i do sada nalazio na toj funkciji. Izabrano je i novo Gradsko veće, u čijem je sastavu devet članova.

Drugi put u novom sazivu, odbornici su se okupili u tom prostoru da bi odlučivali o kadrovskim rešenjima – izboru gradonačelnika, zamenika i članova Gradskog veća, zamenika predsednika i sekretara Skupštine grada, predsednika i članova tri komisije – kao i po tačkama u vezi sa završnim budžetom grada za 2019. godinu. Razmatran je i Predlog Odluke o izmeni Odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Zrenjanina. Sednicom je predsedavao Čedomir Janjić.

Tajnim glasanjem, većinom glasova odbornika, za gradonačelnika je izabran Simo Salapura, doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije. Od 2004. do 2010. godine bio je zaposlen u Sportskom savezu opštine Žitište, karate klubu „Dijamant“, kao nacionalni trener selekcija Karate federacije Srbije i kao koordinator karate programa za osobe s posebnim potrebama. Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Autor je i koautor više naučno-istraživačkih i stručnih radova i monografija iz oblasti sporta i dobitnik više nacionalnih i regionalnih priznanja. Nosilac je majstorskog karate zvanja – drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom. Dobrovoljni je davalac krvi više od 35 puta, oženjen, otac dvoje dece. Član je Srpske napredne stranke.

 

(GradZrenjanin)