„SILOVAO ME JE KAD SAM IMALA 18 GODINA“ – Ispovest srpske modne kreatorke

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Modnu kreatorku Vericu Rakočević silovao je poznanik kad je imala 18 godina. Danas, 54 godina kasnije, kaže da se kaje što ga tada nije prijavila policiji.

Mnogo ružno iskustvo sam doživela kada sam imala 18 godina. Tada me je silovao poznanik. Nikad se nisam sramila zbog toga, jer to je njegova sramota! Žao mi je samo što ga nisam tužila, sada vidim da mi je to velika greška – zaključila je Verica, a potom dodala:

Osoba koja je spremna da siluje nekoga zapravo nema želju za intimnim odnosom. Takva osoba želi da bude dominantna i da se iživljava nad slabijim. Nemam drugačije objašnjenje. Silovatelja nisam tužila i nisam htela da se svetim. Ni roditeljima nisam rekla šta sam doživela. Smatrala sam da sama treba sa time da se izborim i da ću svakako to bolje da podnesem psihički od njih. Posle toga sam neko vreme bila nepoverljiva prema muškarcima, ali se sve sredilo- rekla je kreatorka.

Ona kaže da žena može da se razgoliti koliko god želi, ali da to ne znači da želi intimne odnose.

– Ako se neka devojka smelije oblači, možda joj se to sviđa. To nikome ne daje za pravo da je zlostavlja. Žene, budite obazrive, teško je prepoznati manijaka!

(Novosti&Pink)