SEZONA SLAVA JE POČELA: Evo saveta da vam nameštaj ne upije miris DIMA OD CIGARETA

cigareta
Cigareta, Ilustracija

Sezona slava je počela, a to znači okupljanje, veselje, velike trpeze i prijatelji. Međutim, nisu svi pušači i nije lako svima koji se nađu u izmešanom sastavu.

Retko ko ima posebna pravila, a stepen tolerancije je uvek visok, te se s ovim malim problemima zagušljivosti i neprijatnim mirisima pozaavimo tek nakon što se sve za završi i svako isprati. 

Kako da se rešite neprijatnog mirisa dima i kako da vam nameštaj ne upuje dugoročno ovaj miris – evo nekoliko saveta!

Ako je u sobi duže vreme sedelo veće društvo u kojem ima i pušača, soba će neminovno mirisati na duvan, a ni samo vetrenje ne pomaže puno jer se miris duvana uvlači i u nameštaj.

Zato postoji jednostavan trik kako biste se definitivno rešili mirisa duvana i sprečili da uđe u svaku poru vašeg nameštaja. Sve što treba da uradite jeste da preko noći, kad agosti odu ostavite u sobi dva do tri vlažna peškira i ujutru se neće osećati nikakav miris.

U stanovnima u kojima se puši, dobro je na orman staviti posudu sa hipermanganom razblaženim u vodi koji će vrlo efikasno skupljati dim i miris nikotina. Svakih nekoliko dana potrebno je menjati rastrvor koji će od nikotina dobiti miris i žutu boju.