Šestorica srpskih kamiondžija brutalno pretučeni na granici!

Image by Erich Westendarp from Pixabay

Šestorica srpskih kamiondžija sinoć su brutalno pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije – Đakovo/Halmeu, saznaje Kurir.

Pretukli su ih ukrajinski vozači šlepera. Dok su ih udarali vikali su im da je „ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica“.

Grupa pretučenih srpskih vozača jutros se javila Kuriru sa šokantnim vestima objašnjavajući da se ovo dogodilo na granici između dve pomenute zemlje – pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući.

Pretučeni smo nas šestorica od čega trojica baš teško – napisali su vozači u poruci redakciji beogradskog lista dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović.

Oni su još u šoku i neverici s obzirom na to šta im se dogodilo, a poslali su nam i fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza.

Oni već danima čekaju da uđu na teritoriju Rumunije.

Na pitanje Kurira, šta je bio povod za napad, vozači kažu da su napadnuti iz čista mira, te da tu stoje i čekaju već danima ne samo naši nego i ruski i beloruski šleperi za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

Nikom nije jasno šta se dogodilo i šta bi mogao da bude razlog ovog brutalnog napada s obzirom da Srbija u svim međunarodnim institucijama podržava teritorijalni integritet Ukrajine i Krim smatra njenim integralnim delom.

(kurir.rs)