Selindžerovi neobjavljeni tekstovi uskoro dostupni javnosti!

SHARE
Selindžer

Američki književnik Džerom Dejvid Selindžer, čije je delo ,,Lovac u žitu“ dobilo kultni status, ostavio je iza sebe brojne tekstove koji su javnosti do sada bili neotkrivena tajna.

Selindžer
Foto: WIkipedia

Naime, Selidžerov sin Met potvrdio je da je njegov otac ostavio poveći opus koji dosad nije bio objavljen i da radi na tome da taj materijal što pre predstavi javnosti. Met je u britanskom „Gardijanu“ naveo da sa očevom udovicom Kolin O`Nil radi na pripremi neobjavljenog materijala.

Selidžer je umro 2010. godine, a iza sebe je ostavio mali opus, jer je 1965. odlučio da više neće objavljivati. Do smrti je živeo povučeno u selu Kornišu u Nju Hempširu. Književni kritičari i čitaoci pretpostavljali su da on i dalje piše, ali do sada nije bilo potvrde.

Met Selindžer objašnjava da njegov otac nije hteo da učestvuje u književnim nadmetanjima, već da je želeo da bude sam sa svojim mislima.

,,Lovac u žitu,“ njegovo najpoznatije delo, objavljeno je 1951. godine i smatra se američkim književnim klasikom.

Kako prenose mediji, u neobjavljenim materijalima je reč o porodici Glas, koju čitaoci Selindžera već poznaju iz njegovih kratkih priča.