SAVRŠENSTVO UKUSA: Vojvođansko ,,nasuvo“ sa makom (RECEPT)

Foto: mysticcakes.com/Natalija
Oglas

Sastojci:

200 g rezanaca,
100 g mlevenog maka,
1/2 kašikice cimeta,
malo narendanog muskatnog oraščića,
1/2 dl vrelog mleka.

Napomena: mak se sada uglavnom prodaje već zašećeren i začinjen. Ukoliko vam to nije dovoljno slatko, vi dodajte još šećera u mleveni mak.

Količinu testenine i maka prilagodite svojim potrebama. Osim toga, ako želite posno jelo, preko rezanaca samo pospite slatki samleveni mak. Nije neophodno mak prelivati mlekom.

Mak izmešajte sa cimetom i oraščićem i dodajte vrelo mleko. Izmešajte. U ovu smesu dodajte skuvane rezance, promešajte i poslužite.

Previous articleNEVEROVATNO! Preko Gugl mapa otkrio da ga ŽENA VARA
Next articleVreme danas