Sankt Peterburg je omiljeno odredište srpskih turista i polazna tačka za istraživanje cele Rusije

Petersburg
Image by Georg Adler from Pixabay
Oglas

Sankt Peterburg je omiljeno odredište srpskih turista, jer privlači gracioznošću, lepom arhitekturom, neverovatnom istorijom i fantastičnim muzejima. Ovaj prelepi grad na severu Rusije ove godine posetio je veliki broj naših turista.

Za Sankt Peterburg, koji je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Rusiji, pandemija je veliki izazov, ističe E.V. Volhonska, generalni direktor Sankt Peterburškog Kongresno-izložbenog biroa.

– Beograd i Sankt Peterburg razdvaja 2.500 kilometara, ali zahvaljujući dobro uspostavljenom vazdušnom saobraćaju, rastojanje nije prepreka. Danas ovu liniju pokrivaju tri avio-kompanije i od ukidanja ograničenja, tokom tri letnja meseca 2021. godine, aerodrom Pulkovo je opsluživao više od 11.000 putnika iz Beograda, što je 49% više nego u istom periodu 2019. – kaže Volhonska.

Piter je muzej na otvorenom

Petersburg – zasluženo nosi titule „kulturne prestonice“ i „muzeja na otvorenom“ i odlikuje se izuzetnom lepotom palata, kanala, bogatstvom muzeja i bogatim kulturnim životom. Tradicionalno, putovanje u severnu prestonicu je bogat kulturni program, izložbe, šetnje kanalima i posebna atmosfera istorijskog centra grada, uvrštena na Uneskovu listu svetske baštine.

– Večerajte u našim prekrasnim restoranima i posetite događaje i manifestacije tokom cele godine. Zimi svako dodirne božićnu bajku na Festivalu vatre. U proleće, poslednje nedelje pred Veliki post, može učestvovati u proslavi Maslenice, tokom koje je uobičajeno da se peku palačinke i spaljuje lutka od slame. Leti uživajte u „belim noćima“ „Alie parusa“, a na jesen – u zapanjujućim instalacijama na godišnjem festivalu svetlosti – savetuje Volhonska.

Piter je biser rute Srebrna ogrlica

Osim toga, zbog povoljne lokacije, Sankt Peterburg nije samo jedinstvena turistička destinacija, već i polazna tačka za istraživanje cele Rusije. Piter je najveći biser Srebrne ogrlice Rusije, projekat koji je ujedinio 11 regiona severozapadne Rusije i nudi turistima jedinstvene maršrute koje prolaze kroz sveta mesta severozapadne Rusije i gradove Petra Velikog, kapije i severne luke.

Turisti se upoznaju sa drvenom arhitekturom, severnim zanatima, mogu prošetati stazom Varjaga i putevima Velike Pobede.

Carska ruta

Sankt Peterburg je među regionima kroz koje prolazi „carska“ turistička maršruta prolazi stopama dinastije Romanovih. Istorija poslednjeg ruskog cara važna je i za ruski i za srpski narod i zanimljiva je izletnička maršruta.

Safe Travels SPb

Srpskim građanima je neophodno da prilikom ulaska u Rusiju dostave dokument koji potvrđuje negativan rezultat PCR testa ne stariji od tri dana ili potvrdu o vakcinaciji.

U Sankt Peterburgu tražite na ulazu u objekte „Safe Travels SPb“. U ovom gradu je izdato više od 1800 znakova SPb Safe Travels. Njegovo prisustvo obaveštava turiste da se organizacija u potpunosti pridržava sanitarnih standarda i preporuka nadležnih organa.

Otkriveno koliko je Zakerberga koštao pad Fejsbuka – Bez milijardi za par sati

Previous articlePosle 18 godina Carska bara poverena na upravljanje Rezervatima prirode
Next articleSrbija dobija novi granični prelaz