Sanjali ste seks s osobom koju ne podnosite?

Foto: Ramicm/Pixabay.com
Snovi nekada umeju da budu zaista zanimljivi, uzbudljivi, zabavni… Kad su u pitanju košmari, to već i nije toliko zabavno. Nekada se dešava i da imate krajnje uvrnute snove, nešto što vam nikako nije jasno. Recimo, desi vam se da sanjate da imate seks s dečkom ili devojkom koje u stvarnom životu ne možete da smislite, s kojima „ni u ludilu“ ništa ne biste imali, a najmanje seks. A u snu, seks s tim odbojnim osobama ispadne fantastičan. Manje je fantastično kad se probudite posle takvog sna i počnete da se pitate otkuda vam je takav san došao i šta znači.

Da li to znači da je ta osoba, ma šta vi osećali prema njoj, prava za vas? Treba li da budete s njom? Da li treba da joj priđete, bolje je upoznate, pružite joj šansu? Znači li to da vam je ta osoba seksualno privlačna, ali to „krijete sami od sebe“, jer je smatrate nesnosnom? Ništa od toga.

Nakon ovakvog sna, udahnite duboko nekoliko puta da se smirite. A onda razmislite šta je to na toj osobi što vam je toliko odbojno. Nije verovatno da vam je sve na njoj grozno, pre će biti da postoji neka njena osobina koja vam veoma smeta. Recimo, to što slobodno flertuje sa svakim, bez obzira na to da li je osoba s kojom flertuje već u vezi.

Jednom kad shvatite šta je to što vas najviše iritira kod te osobe, razmislite o toj osobini. Da li vas zaista nervira to što neko flertuje sa svakim – ili biste želeli da ste i vi slični? Možda ne želite da se baš tako ponašate, ali voleli biste da budete slobodniji kad prilazite momcima ili devojkama koji vam se sviđaju, da umete da skupite hrabrost da im priđete i da se ponašate kao da je sve „kul“.

Čest je slučaj da nas nešto nervira zato što to i na sebi primećujemo, a znamo da nije pozitivno, ili da nas nervira jer nešto slično, možda u blažoj verziji, želimo za sebe. Kada sanjate seks s osobom koja vam je odbojna, veoma lako može da bude da biste želeli da, bar u nekoj meri, imate neku njenu osobinu.