SAMO U VOJVODINI: OBOREN REKORD SVINJOKOLJA

Vojvodini
Rekord u Vojvodini, izvor slike: Pintrest

VEPAR TEŽAK PREKO 700 kg

U selu Manđelos na Fruškoj Gori, domaćin Dragutin T. (56) Lovac ,je sigurno postavio svojevrstan rekord.

Na svinjokolju na kom su prisustvovali njegovi prijatelji i rodbina žrtva je bio, kako on kaže, vepar težak preko 700kg! U toku obrade vepra susreli su sa mnogim poteškoćama. Kada su ga okačili na ren on je istog momenta pukao. Morali su da ga dižu posebnim sajlama, a uspeli su da ga podignu tek kada su upotrebili komšijin traktor!

Tokom svinjokolja od ovog vepra su istopili oko 300kg masti, uz preko 100kg čvaraka. Kobasica je bilo mnogo, sigurno preko tonu. Iz tog razloga morali su da dozidaju još jednu pušnicu. Table slanine su takodje fascinantne. Veličine kao sto od stonog tenisa! Šunke su ogromne, mesar Radoje koji ih je obradjivao kada ih je podigao je nažalost dobio bruh.

Od kože koju su odrali u kožari je sašiveno preko 30 kožnih jakni. Tu nije bio kraj ovim fascinantnim podacima. Creva su bila dugačka blizu 8 kilometara, dovoljno otprilike da se celo selo obmota 6 puta.

Domaćin se od same pomisli na ove podatke sve više i više uzbudjivao. A onda… Usled čudnih zvukova koji su dopirali iz dvorišta Dragutin se probudio. Shvatio je da treba da pripremi prase za krsnu slavu svetog Nikolu, a da do sada nijednog od prijatelja još nije ni pozvao…

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
autor: FB LaGalačke vesti